Nyilvántartási rendszer

Az általunk ajánlott MANNA Költségvetési Pénzügyi és Számviteli Nyilvántartó Rendszer kifejezetten a költségvetésből gazdálkodó szervezetek számára került kifejlesztésre, az irányadó jogszabályok szerint. A rendszer megalkotásánál célkitűzéseink között elsősorban az szerepelt, hogy a költségvetés alapján gazdálkodó szervezetek részére egy olyan pénzügyet, számvitelt támogató számítógépes rendszert hozzunk létre, amely szinte valamennyi lehetséges funkcióban támogatást nyújt a hatályos jogszabályok alapján történő gazdálkodáshoz.

Mindemellett alapvető célként jelent meg az is, hogy a rendszer tegye egyszerűbbé, átláthatóbbá az intézmények gazdálkodását. A rendszer lefedi bármely költségvetésből gazdálkodó szervezet (minisztérium, azok intézményei, önkormányzatok, stb.) gazdálkodási folyamatait a költségvetés tervezéstől a kifizetésig, ill a beszámolók elkészítéséig.

Technológiai háttér

A rendszer kialakítása során a tervezéstől a kivitelezésig a kor elvárásainak megfelelő tervező és fejlesztő eszközöket használtunk. Az alkalmazási rendszer az Oracle fejlesztő eszközeivel lett létrehozva, Oracle RDBMS-t használ. Az adatok tranzakció védetten kerülnek tárolásra, az adatmentés standard eszközökkel történik. Felhasználói szemszögből lényeges, hogy egy adat egyszer kerül bevitelre a rendszerbe, majd onnan tetszőleges nézetekben nyerhető ki.

Jogosultsági rendszer

A MANNA rendszer igen kifinomult, rendkívül részletesen hangolható jogosultsági modellt alkalmaz. Az egyes funkciók elérésére egyedi jogok, szerepkörök kialakításán keresztül egészen a speciális információk alapján történő adatnézeti szűrésekig is definiálhatjuk a hozzáférési jogokat. A jogosultsági rendszer a MANNA rendszeren belül, a futtató operációs rendszertől és hálózati környezettől teljesen függetlenül konfigurálható. Ezzel teljes mértékig testre szabható az ügyviteli folyamatokat leginkább támogató nyilvántartási rendszer.

Oberon Kft.
  2015,   Budapest

Copyright © Oberon Consulting Kft. 2015.    Design by Bolka.